maandag 19 december 2016

Norah Jones, Vincent Peirani & Emile Parisien, Omer Avital Quintet, Kleptomatics en Yves Peeters Gumbo eerste namen Gent Jazz Festival 2017

Gent Jazz Festival kondigt de eerste namen voor deze zomer aan. Het festival vindt plaats van 6 t/m 15 juli 2017 op de Bijlokesite in Gent. Op zondag 9 juli betreden de New Yorkse jazzzangeres Norah Jones, het duo Vincent Peirani & Emile Parisien en Omer Avital Quintet de Main Stage. De Gentse drummer Yves Peeters speelt diezelfde dag drie sets op de Garden Stage met zijn groep Yves Peeters Gumbo. ’s Avonds sluit hij het podium af met Kleptomatics. De ticketverkoop gaat meteen van start.


Op zondag 9 juli stelt de New Yorkse jazzzangeres Norah Jones haar zesde en nieuwste album ‘Day Breaks’ voor. Jones werkte hiervoor samen met jazzgrootheden Wayne Shorter, Dr. Lonnie Smith en Brian Blade en koos voor het gerenommeerde Blue Note Records als label. De Amerikaanse grande dame van de jazz maakte met haar debuut “Come Away With Me” en de welbekende single “Don’t Know Why” muziek voor de massa. Sindsdien heeft ze wereldwijd meer dan 45 miljoen platen verkocht en negen Grammy Awards op haar naam staan. De laatste keer dat Norah Jones in België te zien was, dateert van Gent Jazz Festival 2010. Met Gent Jazz Festival 2017 als exclusief Belgisch concert sluit ze het eerste deel van het festival af.
De Gentse drummer Yves Peeters krijgt op 9 juli de volledige controle over de Garden Stage, het tweede podium van Gent Jazz Festival. Met zijn groep Yves Peeters Gumbo treedt hij drie keer aan op de Garden StageOp het laatste album “The Big Easy Revisited” nemen de artiesten je mee op een trip naar het muzikale erfgoed van het New Orleans voor en na Katrina. Hierna sluit de Gentse drummer met Kleptomatics de eerste festivaldag af


Voor het de beurt is aan headliner Norah Jones gaat het duo Emile Parisien & Vincent Peirani aan de slag. Beiden worden als voortrekkers van een ijzersterke generatie Franse jazzmuzikanten gezien. Met het album “Belle Epoque” brachten de twee heren een hommage aan de gerenommeerde tenorsaxofonist Sidney Béchet. Verder bevestigt Omer Avital Quintet zijn komst op 9 juli. Op Gent Jazz Festival brengt hij werk uit zijn nieuw album “Abutbul Music”. Een mix gaande van Sefardische muziek over funky grooves tot bedwelmende Noord-Afrikaanse woestijnblues. Het Amerikaanse Downbeat noemt hem één van de meest spannende muzikanten van de laatste twintig jaar en vergelijkt hem zelfs met de legendarische Charles Mingus. Tot voor kort maakte hij deel uit van Triveni, het trio van trompettist Avishai Cohen.


Meer namen voor Gent Jazz Festival 2017 worden later bekend gemaakt.

Tickets & info: www.gentjazz.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten