vrijdag 13 januari 2017

Dansbare jazz bij De Observant, Amersfoort

Dansbare jazz bij De Observant Het JazzPodium Amersfoort presenteert maandelijks de spannendste jazzartiesten bij De Observant. Op woensdag 25 januari staan saxofonist Ben van den Dungen en trompettist Michael Varenkamp centraal. Na de laatste jaren het podium gedeeld te hebben met Michael Varenkamp in theaterproducties zoals "Miles" en "Louis" heeft Ben van den Dungen voor deze avond Michael uitgenodigd als gast bij zijn eigen groep. De aanvang is 20:30 uur en de entree € 5,00 (inclusief een consumptie).

Foto Tamara de Groot

Het Ben van den Dungen 4 Tet is net terug van een tournee door Argentiniƫ en Uruguay waar de groep furore maakte op het prestigieuze Buenos Aires Jazzfestival. Ben is met zijn band op dit moment zijn derde cd aan het opnemen. Kortom, een actieve periode voor de groep maar deze avond spelen zij in de Observant met Michael Varenkamp. Naast eigen composities van Ben wordt de muziek van o.a. Miles Davis, Louis Armstrong en andere groten van de jazzmuziek op eigenzinnige wijze vertolk tijdens dit concert.

Naast Ben en Michael bestaat de band vanavond uit pianist Miguel Rodriguez, bassist Marius Beets en drummer Gijs Dijkhuizen. Het motto van de avond is: De blues moet erin zitten en het moet 'danceable' zijn. Kortom; aanstekelijke muziek en 100% pure jazz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten