zondag 8 februari 2015

CD: Rogier Telderman Trio - Contours

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, het debuutalbum ‘Contours’ van het Rogier Telderman Trio mag er zijn. Met Goodbye Monsieur Belkin wordt de toon gezet. Het nummer doet qua geluid en compositie denken aan het werk van de Noorse pianist Tord Gustavsen. Het Rogier Telderman Trio, wat naast bandleider en pianist Telderman bestaat uit contrabassist Guus Bakker en drummer Tuur Moens, gaat op dit album echter verder en zet daarmee een veelzijdig album neer met opwekkende en verfrissende melodielijnen die raken aan de jazz, pop- en klassieke muziek. Telderman typeert de muziek als filmisch en omschrijft zijn benadering als volgt: “Muziek is voor mij als een levend organisme. Een organisme dat grijpbaar lijkt, maar het niet is. En dat daarnaast ook niet helemaal begrepen hoeft te worden. Je ziet slechts de contouren.”  

Telderman vertelt verhalen met zijn muziek de overige leden van het trio vertellen met hem mee en zetten waar nodig een rake punt of komma. De muziek is veelzijdig, hij wil dit verder perfectioneren onder andere door deelname aan een breed scala van muzikale ensembles van vocal soul (Melphi) tot eigentijds klassiek (TEMKO). Daarnaast is hij als docent Muziektheater verbonden aan het Codarts Conservatorium. Bassist Udo Pannekeet vervulde de rol van engineer en was verantwoordelijk voor de opnames en mix.

Meer informatie is te vinden op de website van Rogier Telderman‘Contours’ wordt uitgebracht op RM Records en in het voorjaar gepresenteerd met concerten in onder meer Muziekgebouw Eindhoven, Paradox Tilburg (officiële release) en de North Sea Jazz Club. Op de site vindt u meer informatie en de actuele speellijst.


Rogier Telderman Trio from Rogier Telderman on Vimeo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten