Pagina's

zaterdag 6 september 2014

CD: Wolfgang Maiwald Trio - The Silent Ones

Hoewel de titel ‘The Silent Ones’ anders doet vermoeden staan er op de tweede cd van pianist Wolfgang Maiwald zeker niet alleen Silent Ones. Het Wolfgang Maiwald Trio is geen dertien in een dozijn trio. Het heeft een eigen geluid wat terug te horen is in mooie melodieuze nummers, spannend, sferisch van ballads tot uptempo.Kreeg het debuutalbum van het trio al lovende kritieken, met dit tweede album benadrukt Wolfgang Maiwald nog eens extra zijn eigen geluid. Een geluid waar je ook een derde cd van wil horen. Samen met bassist Guus Bakker en drummer Pim Dros zet Maiwald een trio neer wat voortborduurt op de jazztraditie, maar wat ook voldoende ruimte neemt voor eigen interpretatie.

De twaalf nummers op ‘The Silent Ones’ zijn voor het merendeel van de hand van Maiwald, maar ook bassist Bakker leverde een bijdrage met het nummer ‘Fornette’. Verder zijn er uitvoeringen te horen van Herbie Hancock’s ‘Sonrisa’ en het prachtige ‘Lament’ van trombonist J.J. Johnson. Een mooi eerbetoon is er met het nummer ‘Tribute to Rob’ opgedragen aan één van de leermeesters van Wolfgang Maiwald, de in 2003 overleden Rob Madna. Andere muzikanten waar hij middels een nummer bewondering voor toont zijn saxofonist Toon Roos (Toontune) en de Britse pianist John Taylor (Mr. J.T.). Hoogtepunten op het album zijn ‘Flamenica’, ‘Circles’ en het titelnummer ‘The Silent Ones’.

Ter promotie van het nieuwe album is het Wolfgang Maiwald Trio de komende maanden op tour. De officiële presentatie van het album is op 21 september in de North Sea Jazz club in Amsterdam. Check voor de overige tourdata de website: www.maiwaldmusic.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten