zondag 10 augustus 2014

CD: Benjamin Herman - Trouble

Bijna een maand geleden op 11 juli verscheen ‘Trouble’, het nieuwste album van saxofonist Benjamin Herman werd officieel gereleased tijdens het North Sea Jazz Festival in Rotterdam. Herman's 16e soloplaat. 
Dit keer koos hij voor een samenwerking met de 24-jarige Daniel von Piekartz. ‘Trouble’ is verkrijgbaar op cd, vinyl en digitaal. Voor het eerst in twee decennia heeft Herman een heel album met vocaal werk afgeleverd. Benjamin Herman: “Daniel zou eigenlijk slechts op twee tracks meespelen. Hij is uitzonderlijk muzikaal en de ideeën bleven maar komen. We hadden geen zin om te stoppen.” 

Von Piekartz speelt en zingt op acht van de tien stukken mee. Benjamin Herman heeft al jaren een zeer hecht trio met Ernst Glerum en Joost Patočka. Of het nu de composities van Misha Mengelberg, evergreens of eigen werk betreft, zeker is dat deze worden geïnterpreteerd met visie en “prettige virtuositeit’’ (Volkskrant). Door Herman’s drive en de twee werelden van Glerum (ICP Orchestra) en Patočka (Rita Reys) is het werk van deze formatie altijd van grote klasse. 

Op het nieuwe album ‘Trouble’ staan stukken van onder meer Fats Waller, Henry Mancini en Sly Stone. Veelal voorzien van een postmoderne make-over waar menig nachtclubbezoeker de laatste tram voor zou willen missen. Naast de unieke Daniel von Piekartz is er uiteraard de brille die we van Herman en consorten gewend zijn. Benjamin levert met dit album een prima album af wat zijn brede oeuvre verder completeert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten